9 Ağustos 2010 Pazartesi

Pesimist Sultan

Şu köşe yaz köşesi, şu köşe kış köşesi, ortada su şişesi bir yazı olsun. Ve bu ilk cümleyi tek nefeste okuyamayanlar, okumaya  devam etmesin...

Uzun zamandan sonra kendime bir 'nick' buldum, şimdikiler böyle diyor; Pesimist Sultan. Öyle kimlik bunalımı, kendini gizleme çabasıyla değil, ismimi bazı kelimelerin arasında uzun gördüğüm, bazen bazı şeylere fazla geldiğim için. Şu cümleden sonra narsist sultan da diyebilirdik efendim lakabıma amma... Neyse aslında bu ismi ben değil entellektüel bir erkek arkadaşım buldu ( öküzün yazısına tekrar yorum yazmayıp burdan giydirmek istedim (bkz öküzün önde gideni (blog))). Geçenlerde bir hayır işini konuşurken halimi sordu. Dedim bilirsin deniz dalgalanmadan durulmaz. Benim gibi su grubu mahlukatın hayatı bir arafta, med cezir oynamakla geçer. O da pesimist sultan deyiverdi gayri ihtiyari. Birden isimle bütünleştim. Dedim ki bundan sonra mahlasım "pesimist sultan " olsun, bu mahlasın ilanı tiz google' a bildirilsin. Duyduk duymadık demeyin, peynir ekmek ya da pasta yemeyin; Aslıhan Sultan oldu, Pesimist Sultan!

Son günlerde , blog yazma hevesi internette daha fazla vakit geçirmeme sebep oluyor. Blogları gezip fikir ediniyorum, okuyup gülüyorum, okuyup sövüyorum, okuyup geçiyorum, okuyup seçiyorum. İsimsiz yorumlar, isimsiz yazılar, isimsiz sorular, isimsiz yalanlar...

Sanal dünyada insanlar da sanal sanırım. Bu bir sanrı kesin kanaatim değil belirteyim de burdan gol yemeyeyim. Enteresan yazılar dönüyor ortalıkta... Mahlasla değilde herkesçe bilinen isimleriyle aynı şeyleri yazar mı bu insancıklar bunu merak ediyorum. Bazen öyle çok şaşırıyorum ki, yaşadığımız yer İstanbul, İzmir, Kayseri, Adana, Mersin, Zonguldak, Ankara, Trabzon, Sinop, Balıkesir değil de New York, Los Angeles, Paris, Amsterdam ( valla hele bu memlekette olduğumu sandığım vakitler öyle çok ), Berlin, Madrid, Sidney, Roma, Cenevre yahut Lizbon zannediyorum. Erkeklerin hepsi Nip Tuck 'tan Christian Troy(izliyorum itiraf ediyorum), kadınlar Sex and The City' den Samantha Jones olmuş(Buna uzun süre dayanamadım). Vay anasını diyorum!

Ben öyle söylemeye korktuğum şeyleri  daha rahat söylemek için sahte isim sahibi olmadım sanırım. Eee bu da bir sanrı hayde bende önüme gelene sallayayım, aklıma geleni koy vereyim, savulun ülen yeminimi bozdum diyeyim. Hiç gerek yok!  Sanal dünya azıcık gerçek insan görsün...

Not:Yazı sahibi zamanla bir optimiste dönüşmüştür.

10 yorum:

  1. vuuhooohhoooyytt..açılın gerçek insan geldi..


    -bu..bu gerçek insan mı annee..
    -evet oğlum gerçek bu..
    -dokunabilir miyim?
    -tabii oğlum dedim ya o gerçek ..gerçeklere dokunabilirsin ..biz neden sanal kaldık dokunmasınlar istedik.
    *sırf patronum olduğundan ve işi kaybetmeyi göze alamadığımdan yüzüne yüüzüne haykırmayınca çok şeyi, egomu tatmin etmek amacıyla oturup yazınca, sabah ofiste okumuş olma ihtimali ile karşılaşmamak için sanal kaldık.
    ya da genç bekar bi anne olarak cinsellikten olsun ,yalnızlıktan olsun yazınca ertesi sabah üst kat komşunun okumuş olma ihtimaliyle ,üzerinde "try me" yazan bi donla "günaydınlaaarrr..okudum seniii "deyişiyle karşılaşmamak adına sanal kaldık mesela..

    benim var bilokda özgün,oya,neso..gerçek kimlikleriyle..çünkü örgü yapıyolar ,muhteşem kurabiyeler yapıyorlar.komşusu okursa "özgün dünkü sepet muhteşem olmuştu " der..ben de "bravo özgün ne yetenek " derim.
    ama bana sabah "bravo E...,demek senin oğlanın babası sırf hamilesin diye evlendi senle de bi ay sürmeden de bıraktı gitti.yani bravo ne acılar çekmişsin sen yahuuu" denmesini istemem açıkçası.peki içimdekiler içimde mi kalsın..yoksa bi yabancı olarak kalayım da anlatayım mı? cevap veriyorum : B...
    benimkisi yada gizlide kalmış pek çoğunun ki bi kuyuya bağırmak : "midasın kulaklarıııııııı eşşek kulakları...." hepsi bu.../ marjınal ,kompleksli kişilk bozuklukları olanlar müstesna/
    aynı kitapları sevmiş olmamız da güzel bu arada..

    YanıtlaSil
  2. @penelope Her seferinde bir de diğer taraftan bakmamı sağladığın için teşekkürler. Bir empati sorunum var ama böyle böyle aşmaya çalışıyorum :)Aynı kitapları sevmiş olmamıza sevindim . kitap sever olduğuna da ..

    YanıtlaSil
  3. çok kibarsın ..hani eleştirel bbi bakış fırlatınca egosuna hakaret sayanlar olup yorumu kaldırıyorlar ya da hemen çemkirmeye başlıyorlar ya:) öyle yapmadığın için ki biliyordum zaten sana öğrendiğim ilk ingilizce cümleyle seslenmek isterim : "thats very kind of you "..ingilizce bilen tek yaşlı makbule teyze vardı ben küççükken kurabiye ikram edince öyle derdi bana ben d onu muhteşem bi varlık sanırdım : "heeeerrr şeyii biliyooooo"

    kitap okumayı seviyorum .anlatmıştım önceki yazılarda kitaplardı tek arkadaşlarım.belki okumadığım çok az kitap vardır.keşke ben yazsaydım dediklerim..yalnız çocukların en iyi dostu onlar.çok yaz ..çok ökuyayım /şımarıkça istek./

    YanıtlaSil
  4. nicklerle bile zaman zaman anlatmaya/düşünmeye/itiraf etmeye çekindiklerimiz varken.. bir de seni/beni hiç tanımadan, anlayan, anlamayan, çamur atan birilerinin yorumlarına karşı savaş vermek?!.. (..ha yorumlara hep açığım ama biraz empati!)

    "lady" nickiyle mutluyum sanırım ben :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. şimdi öncelikle mahlas başa bir şeydir, rumuz başka.

    mahlas, takma ad-soyadlara denir. Ayşe Rüzgar gibi

    rumuz ise nesne, deyim, gibi olabilir. leblebi gibi.

    bi de nick var ki o zaten tümden manasız :)


    konuya gelirsek,

    mahlas ya da rumuz kullananlar sanal, ad-soyad kullananlar gerçek olmuyor malesef. tam tersi. ismi ile yazanlar (istedikleri kadar kabul etmesinler, sonunda dedğime gelecekler) yazdıklarından er ya da geç başlarına bi dert gelir. çünkü gerçek hayatta içinizden geçenleri kime söyleyeceğini seçersiniz. oysa nette ortaya bırakırsınız. ki ortada bir sürü ruh hastası var.

    ya da gerçekten! otokontllü yazarlar. o zaman da samimiyet ortadan kalkar zaten.

    özetle,
    "Sanal dünya azıcık gerçek insan görsün ..." görecek gününü... :)

    YanıtlaSil
  6. gunluk hayatta zaten yeterince ugrasiyoruz insanlarla, burada bari ugrasmayalim. sonucta cogu kisi icini dokup rahatlamak, sadece paylasmak icin yaziyor.
    yas, cinsiyet, dil, din ayrimi olmadan sadece paylasmanin tadini aldigimiz icin belkide isimsiz yazmak...

    YanıtlaSil
  7. Bazen pene'ye yorum yazacakken küfür edesim geliyor ya da ya benim koca da bana şunu yaptı geçen gün sonra diyemiyorum ya da öküzün "pipi" konulu yazılarına daha başka yorumlar yazmak isterdim hep diyorum gerçek insanım ailem okur beni bazen ya da tanıyanlar :)
    Maskelerimiz var herkese başka takarız her güne başka maske takarız ama maskesiz olmaz.Ancak hiç tanımadığımız insanlar bizi hiç tanımıyorlarsa o maskeler olmaz tanıdıkça maskeleri yaratırız.
    Bundandır önce aşık olur adamla kadın bir kaç yıl sonra "sen benim sevdiğim kişi değilsin" derler.
    İnsanlar maskeler takar ; çünkü "onaylanmak" engel olamadığımız bir istektir.

    YanıtlaSil
  8. Penelopem 'den yola çıkarak burda buldum kendimi :))
    Açıkçası ben de bazı bazı B şıkkını istiyorum kendim için yani gizli bir blog kahramanı olmak istiyorum ama baştan eleverdik kendimizi :)) Yoksa inan daha çok yazacak postum olurdu :) Penelope geçen gün konuşmuştuk hani çok şey anlatasın yazasım var ama birileri görür diye korkuyorum , geçen hamile bir arkadaşa esprik yaptım mesela hamileliği ile ilgili o da herkese söylüyordu zaten, henüz bilmeyen arkadaşlar görmüş bu arada arkadaş bebeği düşürünce benim başıma patladı azcık neden söyledin diye yani her an kimin ne göreceği belli değil bu blog dünyasında :)

    YanıtlaSil
  9. @lady , bende kendi ismimden mutluyum .toplumsal baskı hep olacaktır ama maksat onları aşmak değil mi zaten .çekinmeden herşeyi söyleyebilmek.gerçekten samimi birşeyler söylüyorsan hangi ismi kullandığının hiçbir önemi yok..

    @leb demeden , mahlas çok ayrı gerçekten . Mehmed bin Süleyman ın mahlası fuzuli , ve ben bir bütün ömrümü bu işe vakfetsem onun kadar değerli şeyler yazamam , yazıyo olsam mahlasıma fuzuli demem , ne diyeceğimi şaşırırım sanırım :)) . benim kullandığım isimde bir mahlas aslında ben Aslıhan Aksu ' yum. bu gerçek ismim . yakın arkadaşım ve ailemden herkes bu blogdan haberdar . Ve bugüne kadar söylediğim hiçbir şeyden pişman olmadım . bazen çok yönlü düşünemeyebilir ya da kendi sınırlarımızdan bakabiliriz olaylara , o zaman birileri buyursun diğer taraftan baktırsın , gocunmam . samimiyetimden de şüphe etmeyin sakın ha ! Ayrıca gerçek ismimle burdayım diye benim bir ruh hastası olmadığımı nerden biliyorsun :)

    @A-H , ben gerçeğim ama burda herkes sanal , çok sorun olmaz sanırım . İnsanlarla uğraşmak dedin de gerçekten çok zor bir gün geçirdim.

    @özgün , aslında mesele burda insanlar sanal da gerçekte olsa maske takar bunun önüne geçemezsiniz insan olmak böyle birşey ( bkz : http://okuzunondegideni.blogspot.com/2010/08/puffff-mod-on.html )

    @nesobaby , ben de hep gizli süper kahraman olmak istiyorum ama insanın her istediği olmuyor :)

    YanıtlaSil
  10. hep beraber sana geldik:))daha çok yaz daha çok okuyalım..bu arada fuzuli yorumna bayıldım :)

    YanıtlaSil